Ændringer

Østergade-projektet

63 bytes tilføjet, 19. jul 2015, 13:32
Næste skridt blev det største samlede bygge- og vejprojekt, der indtil da var gennemført i Silkeborg. Ophavsmand var borgmester [[Rasmus Bindslev]] og han blev også formand for “Udvalget for byens udvikling og bebyggelse”, der blev nedsat i april 1937 og som kom til at stå for dettte “Østergade-projekt”. Eller “millionprojektet”, som det blev kaldt i pressen.
Det blev præsenteret i april 1937 og skulle sikre den nødvendige regulering og udvidelse af Østergade, opførelse af en ny [[Rutebilstationen|rutebilstation]] samt en forretnings- og beboelsesejendom - [[Østerport (bygningskompleks)|Østerport]]. I planen indgik også videreførelse af [[Christian 8.s Vej]] i lige linje til [[Viborgbro]]en - og en bredere bro.
Hensigten var “at rive de nuværende ejendomme langs den sydlige side af Østergade ned og opføre nye ejendomme seks meter længere tilbage. Derved bliver de skarpe sving på Østergade rettet ud, og der bliver betydelig bedre plads til at svinge ind på Østergade fra Viborgvej (Godthåbsvej).”
Kommunen begyndte i løbet af juli 1937 at opkøbe de berørte ejendomme på Østergades sydside og tillige det hæderkronede [[Hotel Silkeborg]], der lå på den anden side af gaden, med henblik på nedrivning.
Senere overtog det lokale konsortium “Østerport” “[[Østerport (ejendomsselskab)|Østerport]]” arealet, og kom derved til at stå for nedbrydnings- og byggearbejdet. Konsortiet bestod af tømmerhandler [[Reimar Nielsen]], grosserer [[C. B. Jensen]] ([[Silkeborg Jern- og Stålforretning]]) murermester [[Magnus Jensen]], ingeniør [[Boris Klindt]], malermester [[Herman Rasmussen]], arkitekt [[Knud Sørensen]] og landsretssagfører [[Poul Dahl]].
== Østerport ==
Administrator
8.982
redigeringer