Forskel mellem versioner af "Apotekergården"

(Siden blev oprettet: Se: Ørne Apotek.)
 
Linje 1: Linje 1:
Se: [[Ørne Apotek]].
+
På hjørnet af Hostrupsgade og Vestergade opførte apoteker [[C. F. Nielsen]] i 1856 en store forretnings- og beboelsesejendom i én etage og med høj kælder. Det skete efter at han havde fået tilladelse til at flytte apoteket fra Them til Silkeborg.
 +
 
 +
Der var apotek i bygningen frem til 1903, hvorefter [[Ørne Apotek|Silkeborg Apotek]] flyttede til en mere central adresse på Vestergade 9.
 +
 
 +
I perioden 1912-1970 havde grosserer [[Carl Christensen]]s engros-forretning i kolonialvarer til huse i ejendommen.
 +
 
 +
Efter en stor ombygning og renovering af ejendommen på hjørnet opførtes i 1988/89 på den sydligste del af grunden langs med Hostrupsgade og op mod [[Friboligen]] en ny beboelses- og kontorbygning i tre etager. Den blev med et glasparti sammenbygget med de eksisterende bygninger.
 +
 
 +
Det er ved færdiggørelsen af dette byggeri, at navnet "Apotekergården" første gang ses benyttet.
 +
 
 +
 
 +
[[Kategori:Ejendomme]]

Versionen fra 16. jul 2013, 22:09

På hjørnet af Hostrupsgade og Vestergade opførte apoteker C. F. Nielsen i 1856 en store forretnings- og beboelsesejendom i én etage og med høj kælder. Det skete efter at han havde fået tilladelse til at flytte apoteket fra Them til Silkeborg.

Der var apotek i bygningen frem til 1903, hvorefter Silkeborg Apotek flyttede til en mere central adresse på Vestergade 9.

I perioden 1912-1970 havde grosserer Carl Christensens engros-forretning i kolonialvarer til huse i ejendommen.

Efter en stor ombygning og renovering af ejendommen på hjørnet opførtes i 1988/89 på den sydligste del af grunden langs med Hostrupsgade og op mod Friboligen en ny beboelses- og kontorbygning i tre etager. Den blev med et glasparti sammenbygget med de eksisterende bygninger.

Det er ved færdiggørelsen af dette byggeri, at navnet "Apotekergården" første gang ses benyttet.

Senest ændret 16. juli 2013 kl. 22:09