Ændringer

Bjørnholt musik

96 bytes tilføjet, 13. nov 2018, 11:43
Faktisk solgte forretningen så mange orgler, at man havde en ung musiker ved navn Ole Hermansen ansat nogle eftermiddage om ugen kun til at køre orgler ud til kunder.
Også orgelskolen var en vældig succes: i 1978 blev den udvidet med to nye klasselokaler, så den kunne rumme de 300-400 elever, som modtog undervisning hver uge i løbet af de 12 daglige timer, som skolen havde åbent. Man havde naturligvis også været nødt til at ansætte lærere til at forestå alle de mange orgeltimer.
==Henstand på specielle betingelser==
I disse år, var Jacob Bjørnholt en venlig mand at tale med, hvis de unge musikere ønskede kredit eller henstand. Han mente at det var vigtigt at få dem fanget ind i musikken fordi de dermed ville blive livslange kunder, så kreditten blev givet med strenge pålæg om, at komme tilbage og betale, når de var begyndt at spille ude. Det var dog ikke en politik, som Ruth så med milde øjne på, så hvis det var hende, der stod i butikken, måtte den kommende skyldner gå igen og komme tilbage, når Jacob kunne træffes lidt diskret.
==Anden generation tager over==
I 1979 overtog Ole Bjørnholt som attenårig den daglige drift af forretningen. Egentlig havde han tænkt sig at han skulle arbejde i en bank og havde også været i erhvervspraktik som bankassistent, men han havde allerede som 13-14årig fået at vide, at hvis han ikke ville overtage, blev forretningen lukket eller solgt. Samtidig fik han besked om, at ville han overtage forretningen, måtte han lære at spille orgel: en halv times øveri hver dag.
”Så alt i alt var det lidt af en presball”, siger Ole.
Ole mente nu, at orglerne fyldte alt for meget i forretningen og han begyndte derfor at satse på guitarer og basser af høj kvalitet, Gibson og Fender fx., som var mærker man også tidligere havde solgt mange af – en beslutning, som bestemt ikke faldt i Ruths smag.
”Hun mente jo, det var orgler, hele imperiet var bygget på”.
==Fender dealership award==
Efterhånden kom de elektriske keyboards og lidt trommer til og det bevirkede at andre fabrikater kom ind i sortimentet, men hele tiden var det vigtigt, at det var instrumenter af høj kvalitet, blandt andet ud fra holdningen, at man ikke kan lære at spille på et dårligt instrument. Og da Bjørnholt Musik igennem årene har forsynet et stort antal skoler og musikskoler i Silkeborg og resten af midtjylland med udstyr til deres musiklokaler, er der åbenbart mange, der deler denne tankegang.
843
redigeringer