Ændringer

Karoline Amalies Høj

155 bytes tilføjet, 15. jul 2015, 19:11
Stedet er afsat på Mansas og Klüvers første turistkort over Silkeborg og omegn fra 1860. Siden er det nævnt og udsigten ofte beskrevet i næsten alle turistførere for skovene. Højen er desuden afsat på næsten samtlige specialkort og alle geodætiske kort i mindre målestoksforhold.
Karoline Amalies Høj er navngivet efter [[Christian 8.]]s dronning [httpBillede://daKarolineAmaliesHøj-Vinter.wikipedia.org/wiki/Caroline_Amalie Caroline Amalie]. Kongeparret havde ophold på [[Silkeborg Hovedgård]] fra 27. juli til 1. august 1840 i forbindelse med, at Silkeborgskovene efter et stort forarbejde overgik til at blive statsskov. Og kun en enkelt gang senere under en rejse til Ringkøbing i 1845 overnattede kongeparret på hovedgården. Derfor jpg|thumb|300px|Mod syd kan man med rimelig sikkerhed antage, at højen er navngivet under opholdet Paradisøerne i 1840 og det kunne meget vel være sket under medvirken af godsforvalter [[JBorre Sø skimtes gennem træerne om vinteren. H. Bindesbøll]] på hovedgården og daværende skovrider [[Harmsen]], der havde bopæl på [[Nåege]].
Siden da har der flere gange været kongeligt besøg på Karoline Amalies Høj. er navngivet efter [[Frederik 7Christian 8.]] og grevinde Louise Danner var s dronning [http://da.wikipedia.org/wiki/Caroline_Amalie Caroline Amalie]. Kongeparret havde ophold på [[Michael DrewsenSilkeborg Hovedgård]]s gæster ved hele tre lejlighederfra 27. Under alle besøg blev der foretaget udflugter juli til hest eller i hestevogn. De royale gæster har sikkert ved flere lejligheder besøgt Karoline Amalies høj f. eks1. august 1840 i forbindelse med ture , at Silkeborgskovene efter et stort forarbejde overgik til at blive statsskov. Og kun en enkelt gang senere under en rejse til Ringkøbing i 1845 overnattede kongeparret på hovedgården. Derfor kan man med rimelig sikkerhed antage, at højen er navngivet under opholdet i 1840 og det kunne meget vel være sket under medvirken af godsforvalter [[J. H. Bindesbøll]] på hovedgården og daværende skovrider [[Harmsen]], der havde bopæl på [[HimmelbjergetNåege]].
Adgangen fra søsiden foregik oprindelig fra en anløbsbro i den nordvestlige ende af Siden da har der flere gange været kongeligt besøg på Karoline Amalies Høj. [[Sejs SnævringenFrederik 7.]], idet og grevinde Louise Danner var [[HjejleselskabetMichael Drewsen]] i en lang årrække, frem s gæster ved hele tre lejligheder. Under alle besøg blev der foretaget udflugter til 1974, havde en anløbsbro her med navnet "hest eller i hestevogn. De royale gæster har sikkert ved flere lejligheder besøgt Karoline Amalies høj"f. eks. På samme sted er der i dag en mindre anløbsbro for motorbådsklubberneforbindelse med ture til [[Himmelbjerget]].
13. september 1865 er Adgangen fra søsiden foregik oprindelig fra en anløbsbro i den sydvestlige ende af [[Christian 9.Brassø]] med dronning Louise og familie på tur med , idet [[HjejlenHjejleselskabet]] i en lang årrække, frem til Himmelbjerget. 1974, havde en [[Silkeborg AvisAnløbsbroer for rutebådene| anløbsbro]] beretter, at man på turen tilbage tilbragte en time her med at nyde den smukke udsigt på navnet "Karoline Amalies Højhøj". På samme sted er der i dag en mindre anløbsbro anlagt af motorbådsklubberne.
13. september 1865 er [[Christian 9.]] med dronning Louise og familie på tur med [[Hjejlen]] til Himmelbjerget. [[Silkeborg Avis]] beretter, at man på turen tilbage tilbragte en time med at nyde den smukke udsigt på Karoline Amalies Høj. P.g.a. blæsten på højen søgte [[Silkeborg Turistforening]] i det tidlige forår 1900 om tilladelse til med tegninger af arkitekt [[Anton Rosen]] at opføre et lysthus i form af en overdækket bænkeplads med spidst tag. Desuden ønskede man at opføre ”et mindre tarveligt hus” hus - en pavillon på holdepladsen, hvorfra en pålidelig og ordentlig mand kan sælge sodavand....” Skovrider [[J. A. C. Bryndum]] gav tilladelse til projektet, men da foreningen ikke havde midler til at gennemføre projektet kom planen aldrig til udførelse. Antagelig blev tegningerne i stedet brugt til at opføre traktørstedet på "[[Knøsen]]".
Dronning Caroline Amalie lægger i øvrigt sandsynligivs også navn til det berømte udsigtspunkt [[Dronningestolen]] i [[Nordskoven]].
 
[[Kategori:Udsigtspunkter & bænke]]
Administrator
8.982
redigeringer