Ændringer

Rampelys

15 bytes fjernet, 12. nov 2018, 12:43
'''==Store planer og stram økonomi''' ==
I 1982 købte en gruppe privatpersoner fra miljøet omkring Den Lille Biograf og Galleri Krogen
Bindslevs Plads 6 af Silkeborg KFUK., som siden 1918 havde haft til huse der.
'''==Kommunen træder til''' ==
Allerede i 1990 var Rampelys imidlertid så forgældet, at de nye ejere opfordrede Silkeborg Kommune til at overtage huset og ansætte en daglig leder, men udover at kommunen løbende bevilgede diverse mindre tilskud og underskudsgarantier til de forskellige grupper og arrangementer, skete der ikke noget før i 1994, hvor kommunen endelig købte huset af de private ejere. Som lejer og administrator af huset dannedes nu foreningen Rampelys, som lejede huset af kommunen for et fast årligt beløb og videreudlejede lokalerne for et fast beløb pr. arrangement til de forskellige brugergrupper. Denne forenings bestyrelse bestod af repræsentanter for ejerne, brugergrupperne og et udpeget byrådsmedlem, som dog ikke havde stemmeret. I 2003 besluttede kommunen, at der ikke længere skulle sidde et kommunalt udpeget medlem i bestyrelsen.
'''==Nye tider'''  ==
I forbindelse med at Silkeborg Kommune planlagde at åbne spillestedet Kedelhuset på Papirfabrikken, blev der igen sået tvivl om Rampelys' fremtid, men takket være et godt samarbejde med kommunen og de forskellige musikforeninger imellem, fik man lavet nogle aftaler, som bedst muligt tilgodeså begge steder. Især Musikrampen (som var den ny forening, der overtog efter Swingsfinks konkurs) og B'Sharp gav udtryk for, at man ønskede at blive ved med at afholde koncerter på stedet, der med sin tradition og atmosfære dannede de perfekte rammer om disse foreningers ofte intime koncerter. Samtidig var man åben for at bruge Kedelhuset til større arrangementer, som Rampelys' beskedne størrelse – 250 mennesker i lokalet som maksimum – havde umuliggjort.
Kun Frokostjazzens venner valgte fra start at flytte deres koncerter til det større sted og skønt det naturligvis betød en nedgang i indtægterne, har Rampelys i dag en sund økonomi og man investerer fortløbende i forbedringer af lys, lyd og lokaler ligesom man undersøger muligheden for at etablere en elevator, så adgangsmulighederne for kørestolsbrugere kan blive i orden.
843
redigeringer