Sterjo Trnov

Fra WikiSilkeborg
Version fra 28. apr 2015, 11:43 af Lis Thavlov (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning
Sterio Trnov, formand for Club 70 i 1973

Den 2. jugoslaviske formand for bestyrelsen i Club 70 valgt den 10. marts 1973 hed Sterjo Trnov. Han var makedoner, og hans funktionstid blev desværre ganske kort. Allerede 27. juli samme år skete der nemlig det tragiske, at han blev dræbt i sin bil på den farlige strækning mellem Beograd og Zagreb på vej tilbage til Danmark efter ferien i Jugoslavien.

Klublederen Poul Bærnholdt Lund udtalte ved den efterfølgende ceremoni i klubben disse mindeord om den afdøde:

"Som vi alle ved, er Sterjo Trnov omkommet ved en trafikulykke i Jugoslavien i sommerferien. Den tragiske nyhed nåede os først som løse rygter, men efterhånden blev vi mere og mere sikre. Til sidst kom der en skriftlig bekræftelse fra Stojna Trnov fra sygehuset i Vinkovci, at Sterjo var blevet dræbt på stedet ved en overhalingsulykke på vejen mellem Beograd og Zagreb den 27. juli.

Vor medfølelse samler sig først og frommest om Stojna og resten af familien, og vi udtrykker vor vilje til at gøre alt, hvad der er muligt for os, for at støtte og hjælpe Stojna på enhver måde, såfremt hun ønsker at fortsætte med at bo og arbejde i Silkeborg.


Sterjo Trnov har været formand for Club 70's bestyrelse siden generalforsamlingen den 10. marts 1973, hvor han blev valgt med tredjestørst stemmetal. Bestyrelsen konstituerede sig enstemmigt med Sterjo som formand. I sin funktionstid har han arbejdet til alles tilfredshed. Hans rolige og værdige optræden indgød respekt. Som makedoner, der havde levet det meste af sit liv i Serbien, havde han en særlig forståelse for de regionale forskelligheder.

Han stod selv med et ben i begge lejre. Det gav ham særlige muligheder for at standse spirende konflikter af national art, inden de udviklede sig. Han var selv et eksempel på dét, som er præsident Titos og det moderne Jugoslaviens ideal: De sydslavi¬ske folkeslags enhed. I sin person forenede han den kulturelle arv fra sin makedonske hjemegn med respekten for de andre nationaliteter i den føderative republik Jugoslavien.

Som jugoslavisk arbejder i Danmark var han eksemplarisk: afholdt af arbejdskammerater, af sine mestre og af fabrikkens ledelse. Samvittighedsfuldt passede han sit arbejde og var i fuld gang med en opsparing med henblik på en senere etablering i Jugoslavien.

Lad mig udtrykke ønsket om, at Sterjo Trnovs minde må leve længe blandt os og være til inspiration for os alle i fremtiden, at vi alle danskere som jugoslavere må lære af hans ærlige og helstøbte natur".